Media-aandacht door Free Publicity

Media aandacht door Free Publicity

Media-aandacht door Free Publicity

Wil je jouw merk of organisatie bekender maken? Maar heb je geen enorm marketingbudget of geloof je simpelweg niet in paid advertising? Denk dan eens aan Free Publicity. Free Publicity houdt in dat een redacteur of journalist over jouw bedrijf schrijft, zonder dat je betaalt voor een advertentie of commercial. En belangrijker nog; Free Publicity is veel geloofwaardiger dan betaalde content. Want wat anderen over een merk schrijven of zeggen, geloof jij toch ook eerder dan de zoveelste advertentie? Als je deze al leest of opmerkt? Content die gecreëerd wordt door middel van Free Publicity kan bijvoorbeeld resulteren in een artikel in een krant of magazine (zowel print als online),  vakbladen, online nieuwssites, websites van influencers en bloggers in jouw vakgebied of een radio-/tv-item.

Essentieel: actuele content en media-netwerk

De term free in ‘Free Publicity’ doet vermoeden dat de resultaten geheel gratis zijn. Voor de redactionele ruimte hoef je inderdaad niet te betalen. Maar de tijd die je investeert in het verkrijgen van de Free Publicity kost natuurlijk wel tijd en geld, of je dat nu zelf doet of uitbesteedt aan een PR-bureau. Denk aan het opbouwen van je netwerk met journalisten, het bedenken van nieuwsinsteken, het schrijfwerk dat er komt kijken bij het schrijven van een persbericht of pitch en de persberichtenservice die nodig is om een media-bericht te versturen. Toch blijkt meestal dat de investering die bedrijven in free publicity doen, meer oplevert dan de duurdere paid content.

Referenties Hilde Kok

Freelance PR Consultant

Heb je zelf niet de tijd of de kennis met Free Publicity aan de gang te gaan? Dan kun je natuurlijk je werk uitbesteden aan een PR-bureau of een freelance PR Consultant. Ik werk zelf al sinds 2012 als freelance PR Consultant en heb door de hieraan voorafgaande werkervaring aan zowel de klant- als bureauzijde de kennis in huis die je nodig hebt om structureel Free Publicity in te zetten. Zonder dat je te maken hebt met de overheadkosten waarmee PR-bureau’s dealen.

Meer weten?

Neem geheel vrijbijvend contact met mij op. En wie weet, staat jouw organisatie dan binnenkort in de spotlights!

T +31(0)6 296 22 599
E hilde@indeschijnwerpers.eu